- Perfekte Sommerviner!
- Våren er endelig her!
- Stort utvalg av både varer og ferskvare
- Vårstemning med historisk sus
- Våren har inntatt Coop Mega i Meglergården
- Velkommen til Byporten Mall of Oslo
- Høstmeny hos Værtshuset
- Årets lammesesong er her!
- Kongen Marina: Herlig mat i vakre og avslappende omgivelser
- Høstviner!
En kulinarisk vandring

De siste årene har Tabibito etablert seg som en av landets ledende asiatiske restauranter. Sentralt beliggende i Stortingsgaten, med inngang fra Roald Amundsensgate, har restauranten et moderne og stilrent interiør som gjør at Tabibito skiller seg fra det man ofte forbinder med asiatiske restauranter. Samtidig gjør de store jernfatene i midten av lokalet som opprinnelig ble brukt til å tørke te og bordene som er laget av tre fra dørene på tradisjonelle kinesiske hus at restauranten både har sjel og bringer tankene hen til de gamle tehusene for vandrere ved Silkeveien. Innehaver Jan Korstvedt Yuen forteller at de har lagt stor vekt på å skape en atmosfære hvor gjestene kan slappe av og føre en god samtale.
Det er ikke bare interiøret som gjør at Tabibito lever opp til navnet sitt, den innholdsrike menyen tilbyr også en kulinarisk vandring gjennom det asiatiske kjøkken. De delikate og smaksrike rettene er inspirert av mattradisjoner fra en rekke asiatiske land, som Kina, Japan, Taiwan, Thailand, Vietnam og Korea. Både Jan og kjøkkensjef Hong Liang Zheng reiser mye rundt i Asia, og henter inspirasjon til nye retter.
Lang erfaring
De har begge to lang erfaring innen restaurantbransjen, og fra det asiatiske kjøkken. – Jeg har vokst opp med en kinesisk far, som var en av de største i den norske restaurantbransjen i sin generasjon. Siden han drev restauranter en rekke steder i Norge, blant annet China Town, så har jeg nærmest vokst opp i kinesiske restauranter, sier Jan med et smil.
– Dette gjorde at jeg ønsket å reise til Kina for å lære språket, og jeg har bodd der i flere år. Der traff jeg også min kone som er fra Osaka i Japan, så det er naturlig at menyen også har en viss påvirkning fra Japan. Jeg har jobbet i restaurant siden jeg var 14 år og har gått alle gradene, så det har alltid vært naturlig å starte sin egen. Kjøkkensjefen Hong kom inn som min partner i fjor, og har over 10 års erfaring bak seg som sjefskokk ved Dinner. Han er dessuten fra den samme byen som faren min, en liten øygruppe utenfor Shanghai, og vi reiser begge til både Kina og andre asiatiske land hvert år hvor vi finner inspirasjon til nye retter. Kina i seg selv er jo et stort land med 56 forskjellige minoriteter som alle har sine egne mattradisjoner, så det er mye å bli inspirert av.

Fristende Dim Sum
Menyen på Tabibito er variert, med en rekke spennende retter som er garantert å gi deg en unik smaksopplevelse. Blant annet kan de tilby Dim Sum, som med sine mange småretter ofte blir kalt asiatisk tapas. Nordmenn har virkelig fått øynene opp for Dim Sum de siste årene, og siden det er lett mat er det også den perfekte maten for varme sommerdager.
– All Dim Sum vi serverer er håndlaget. Det er mulig å få kjøpt ferdiglaget, men det blir aldri det samme. Å lage ordentlig Dim Sum er en kunst, og vi er så heldige at vi har virkelig dyktige kokker her. Det er vanskelig å finne så gode kinesiske kokker som de vi har.
På menyen i sommer blir det også mye delikat sjømat, og Tabibito kan også friste med sin fantastiske Kylling Gongbao som har blitt en av deres signaturretter. Kylling Gongbao er en av Kinas mest populære retter, og er en krydret og spennende rett.
– Det er viktig for oss at vi hele tiden fornyer oss, samtidig som vi fortsetter med det vi er gode på. Derfor er det så viktig for oss at vi henter inspirasjonen direkte fra Asia, og ikke bare kopierer det andre restauranter i Oslo gjør. Vi ønsker at Tabibito skal være en av de aller beste og mest spennende restaurantene som finnes i Norge, og føler at vi er heldige som har en meny som ikke bare treffer alle nasjonaliteter, men også alle aldersgrupper.
Nytt vinkart
På kjøkkenet hos Tabibito er de opptatt av gode råvarer, og siden både te og krydder er viktige ingredienser i det asiatiske kjøkken, men ofte kan være vanskelig å få tak i her til lands har de valgt å importere begge deler selv. I tillegg kan de tilby et stort drikkekart.
– Vi har nettopp gjennomført store endringer på vinmenyen. Vi har lenge hatt fokus på asiatiske drikkevarer, som øl, japansk whiskey, plommevin og sake, men nå har vi i tillegg fått et respektabelt vinkart med et bredt utvalg både røde og hvite viner. De fleste er økologiske og biodynamiske, noe jeg mener er den riktige veien å gå innen vin. Vi har brukt mye tid på å matche vin og asiatisk mat, noe som har vært utrolig morsomt, og ikke bare har vi et godt utvalg Riesling viner som passer utmerket til krydret mat, vi har også valgt ut rødvin med tanke på at vi har mange krydrete retter på menyen. Det har blitt et fullverdig vinkart med viner som er spennende valg til asiatisk mat, noe vi håper gjestene våre vil sette pris på.
Tekst & foto: Mona Gullstein