- Perfekte Sommerviner!
- Våren er endelig her!
- Stort utvalg av både varer og ferskvare
- Vårstemning med historisk sus
- Våren har inntatt Coop Mega i Meglergården
- Velkommen til Byporten Mall of Oslo
- Høstmeny hos Værtshuset
- Årets lammesesong er her!
- Kongen Marina: Herlig mat i vakre og avslappende omgivelser
- Høstviner!
En krydret helaften
Südøst Asian Crossover restaurant har et konsept hvor ulike mattradisjoner krysses. Maten tiltrekker seg reiseglade nordmenn og andre som ønsker noe utenom det vanlige.

– Vi velger ut tradisjonelle matretter fra Europa og krysser de med Asiatiske smaker og råvarer. Matrettene henter vi fra italienske, franske og norske kjøkken, forteller daglig leder, Matthias Saers,
Videre forteller han om restauranten som de nå har drevet i halvannet år. Südøst får gjester fra hele byen, og det er den kjente interiørdesigneren Helene Hennie som står for interiøret.
– Restauranten har plass til 200 gjester til middag. Vi har egne rom for selskaper med opptil 30 personer. I tillegg har vi egne selskapsmenyer. Julebordene begynner allerede og fylle seg opp. Vi gleder oss stort til denne sesongen.
Julemat med Asiatisk tvist
Restauranten har en egen julemeny med noen spesielle crossover retter. Blant annet har de laget sin egen versjon av «Crispy duck», her kalt «Crazy duck». Denne retten serveres med vietnamesiske krydder, pannekaker, agurk, salat og hoisin saus med husets egen vri.
– Ofte blir vi nordmenn lei av både ribbe og pinnekjøtt før selve julefeiringen. På Südøst lager vi julemat med en ny og delikat tvist. Her gir vi gjestene en smak av vår jul.
På julemenyen finner vi også rettene laks sashimi, reinsdyr maki og asiatisk ribbe. Den Asiatiske ribben er en norsk ribbe tilsmakt five spice krydder, koreansk kimchi og teriyaki saus. Retten serveres med søtpotet.
Til dessert kan man velge Tilslørte Asiatiske Julenisser. Denne herligheten består av riskrem tilsmakt kokos, toppet med pasjonsfrukt og mangokompott.
– Vi tar fortsatt imot bestillinger til selskaper og andre sammenkomster før jul og nyttår. Her er alle velkomne. Både til bords og nå også i vår nye cocktailbar.

Nyåpnet cocktailbar
For bare to måneder siden åpnet de cocktailbar i underetasjen. Tanken er å tilby en helaften på huset. I baren tilbyr de street food, som består av små retter i tillegg til de fantastiske drinkene som også gjenspeiler det asiatiske konseptet.
– Middagsgjestene er garantert inngang i cocktailbaren. I tillegg slipper gjestene unna køen på utsiden av bygget da de bare spaserer ned trappen fra restauranten. Her kan man både starte og avslutte en hyggelig aften.
Cocktailene på huset er sesongbasert, og menyen byttes ut tre ganger i året. På Südøst mikser de drinker som passer til alle. Her også med en tvist av asiatiske smaker.
– Cocktailmenyen består av over 50 forskjellige drinker. Alle er våre egne, noe som skiller oss fra andre cocktailbarer i Oslo. Vi selger mer av våre egne drinker enn typiske klassikere som Gin and Tonic og Mojito, forteller Barsjef Tommy Carlbom.
I baren lages alt fra bunnen med frisk frukt og ferske råvarer. Bartenderen tar seg god tid med hver gjest, og forteller underveis i prosessen.
– Chand har blitt en favoritt blant våre gjester. Denne lages med frisk pasjonsfrukt, hjemmelaget mangopurré, honningsirup, og sitronjuice. På toppen strør vi litt kanel, noe som passer godt til denne sesongen, fortsetter Carlbom.
I tillegg til en rekke signaturcocktails, champagnecocktails, long drinks and short drinks, har de også en «Elyx» meny for de som ønsker noe helt spesielt.

En bar for alle
– Det er viktig for oss at alle trives her. Vi ønsker at gjestene gjerne starter kvelden med middag i restauranten og fortsetter festen her i cocktailbaren. Både middagsgjester og andre gjester har mulighet til å reservere bord i baren.
I kjelleren spilles en miks av jazz, blues og deep house. Meningen er å treffe en bred kundegruppe som inngår alle typer mennesker, både fra øst og vest. Lokalet oppleves mer intimt enn selve restauranten.
Cocktailbaren holder åpent torsdager, fredager og lørdager fra 19.00-03.00. Det er også mulig å leie lokalet for større selskaper utenfor åpningstidene.
Tekst: Julianne Nilsen | Foto: Sofia Lis Sterner