Hjem » Bergen »  En god natts søvn

En god natts søvn

God søvn er viktig for både kropp og sjel. I over 90 år har DUX utviklet madrasser for å gi deg den aller beste nattesøvnen. Hos DUXIANA i Strandgaten finner du det brede utvalget av madrasser fra DUX, i tillegg til alt du trenger av tilbehør for å gjøre soverommet til et behagelig sted å sove!

Få ting har så stor betydning for helsen som god søvn. Dårlig nattesøvn går ut over både konsentrasjon, humør og ikke minst kroppen. DUX er en svensk familiebedrift som helt siden 1926 har laget madrasser basert på gamle håndverkstradisjoner. I dag forbindes navnet med kvalitet og komfort verden over, og du finner deres madrasser i noen av verdens mest luksuriøse hoteller. 
Her i Bergen åpnet DUXIANA dørene i 2002. Den innbydende butikken holder til i Strandgaten, midt i hjertet av byen og her finner du både madrassene og de klassiske møbelkolleksjonene fra DUX. 
– Vi pusset opp butikken for vel ett år siden og har nå det nyeste konseptet fra DUX, forteller innehaver Kjersti Hamnes som driver butikken sammen med sin mann. 
Ekteparet driver i tillegg DUXIANA butikken i Vika i Oslo. 
– Vi har hatt gode tall hele veien og er godt fornøyd. Det er mange som prater om butikkdød i sentrum av byene, men vi ser at spesialbutikkene som fokuserer på fagkunnskap, service og utvalg klarer seg godt.

Unikt spiralsystem

DUX er en svensk familiebedrift som i dag drives av 4. generasjon. De har fremdeles hovedkontor i Malmö og en fabrikk i Skåne hvor møblene lages. 
– Selve sengene lages på vår fabrikk i Portugal og det er et fantastisk produkt å jobbe med. Vi er så heldige at vi har mange fornøyde kunder som både kommer tilbake og som anbefaler oss videre, sier Kjersti.
DUX har brukt mye tid og krefter på å utvikle madrasser som gir optimal liggekomfort. En av hovedårsakene til den gode liggekomforten er det sammenflettede spiralsystemet som de er alene om på markedet. Spiralene er sammenlenket fra begynnelse til slutt, slik at de fungerer sammen i stedet for hver for seg. Dette gir et multielastisk formbart system hvor spiralene avlaster hverandre. Trykkfordelingen blir dermed jevn og skånsom for kroppen. Spiralsystemet tilpasser seg vekten din og følger kroppens form. Dette gjør at madrassen tilpasses hver enkelt. Skuldre og hofter synker ned, mens korsryggen får støtte. Og når man reiser seg fra sengen går spiralene tilbake til sin originale form slik at den er klar for ny bruk.
Spiralsystemet gjør også at det er enkelt å snu seg i sengen. I stedet for å hindre kroppens bevegelser følger spiralene kroppen. 
– På utvalgte modeller finnes også Pascalsystemet i toppen som er et system med flyttbare kassetter. De har tre ulike mykhetsgrader og gir deg mulighetene til å justere sengens fasthet til akkurat ditt behov.

En avslappende oase

Selv om madrassen uten tvil er det viktigste så kan omgivelsene også påvirke søvnkvaliteten. Det er unektelig enklere å slappe av i et innbydende soverom og hos DUXIANA finner du alt du trenger for å skape en avslappende oase i ditt eget hjem. 
– Selv om det er madrassene som er vår ryggrad så vi har vi et utrolig stort utvalg av alt man trenger tilbehør for å få det fint på soverommet. Det brede utvalget av blant annet tekstiler og gavler gjør at du kan skape sengen helt etter din egen stil. Mange ønsker seg for eksempel den samme avslappende atmosfæren man finner på hotellrom. 
DUXIANA kan blant annet friste med ulike gavler som både ser flotte ut og er behagelige å lene seg mot. Det er også mulig å få regulerbare gavler. I tillegg lager de sengekapper på bestilling og man kan få samme stoff på gavlen og sengekappen. DUX er en av leverandørene som tilbyr flest valgmuligheter på stoff til gavler og sengekapper. I bomull og lin har de over 300 farger å velge blant så her skal det godt gjøres ikke å finne den perfekte fargen. Stoffet er dessuten avtagbart slik at det kan renses. Seks av gavlene kan man få i skinn hvor man kan velge blant ni trendy farger. Det er også mulig å velge det litt mer spesielle som fløyel eller ull. Med så mange valgmuligheter er det egentlig bare fantasien som setter grenser. 
Velger man det samme stoffet på gavlen og sengekappen får soverommet et mer helhetlig uttrykk. Siden mange av stoffene er møbelstoffer er det også mulig å få samme stil på for eksempel stolene på soverommet. DUXIANA kan også friste med et bredt utvalg møbler til soverommet fra møbelkolleksjonene til DUX, i tillegg til lamper fra Louis Poulsen. Her er det tydelig at alt er nøye gjennomtenkt, helt ned til sengebena som kan fås i en rekke utførelser, farger og høyder. I tillegg har de også deilige dyner og puter i den fineste gåsedunskvalitet og sengetøy både fra sitt eget merke, Georg Jensen Damask og Gant Home. Her ligger med andre ord alt til rette for å skape hotellfølelsen på ditt eget soverom!

FAKTA: Duxiana Bergen

• DUXIANA Bergen er spesialbutikken for DUX senger ytterst i Gågaten.
• Adresse: Strandgaten 91, 5004 BERGEN
• Tlf: 55 32 24 55
• Web: www.duxiana.no
• Facebook: Duxiana Bergen
• Instagram: www.instagram.com/duxiana_bergen
• Åpningstider: mand-tors 10-18 og fred-lør 10-16.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Ida Elisabeth Veldman & Duxiana
 

Følg IN magasinet på Facebook