Hjem » Stavanger »  Det handler mye om livskvalitet

Det handler mye om livskvalitet

Behandlingene som tilbys ved Klinikk Stavanger går ikke bare ut på å forandre folks utseende. – Det vi gjør handler mye om livskvalitet.

– Vi ønsker å hjelpe folk til å få et bedre liv, forteller kirurg og ansvarlig lege Lars Berg-Larsen. 
Han har drevet senteret for plastikkirurgi sentralt på Hillevåg siden år 2000 og klinikken er den eldste av sitt slag i distriktet. Sammen med sykepleier og kone, Linda Berg-Larsen, samt anestesilege Kjell Kaisen, tilbyr Berg-Larsen en rikholdig meny innenfor plastikkirurgi og kosmetisk kirurgi.
– Vi utfører de fleste inngrep innenfor disse områdene, forteller han. 
Senteret gjennomfører mellom 7-800 inngrep årlig. Ansiktsløft, øyelokk, brystløft, brystforstørrelse, brystreduksjon, fjerning av bryst hos menn, mageplastikk, fettsuging og sterilisering av menn er de vanligste inngrepene. 
– MEN kosmetiske inngrep i ansiktet som facelift/tunge øyelokk/poser under øynene er mest inn i tiden. En enkel oppstramming kan fjerne 5-10 år eller mer på utseende. Noen velger full facelift, andre trenger bare midt-facelift eller bare oppstramming av hals, forteller Berg-Larsen. 
Han forklarer at det også går an å behandle ansiktsrynker ved bruk av eget fett, noe som har et mere varig resultat på rynkene enn fillere. Senteret tilbyr selvsagt også vanlige fillere som Juvederm og Restylane, og setter også Botox. Alle disse behandlingene utfører Berg-Larsen selv.

Trygghet

De aller fleste operasjonene som utføres er kosmetiske. Klinikk Stavanger har fokus på grundige forberedelser samt god oppfølging. Åpenheten rundt risiko og resultat er viktig, og alle pasienter blir derfor nøye informert om inngrepene og hva de kan forvente seg. Kirurgi er en stor og viktig beslutning å ta, og klinikken bruker derfor god tid per pasient. 
– Jeg gir samme råd som jeg ville gitt om de var mine nærmeste. Alle får en ærlig innføring i risiko og hva som kan oppnås. Det viktigste er nesten å fortelle pasientene hva som ikke er mulig å få til, forklarer Berg-Larsen
Klinikken har 18 årsgrense, men for bryst-kirurgi er det 20 års aldersgrense. Han er opptatt av at pasientene skal føle seg trygge på at de gjør det som er riktig for dem og at ingen gjør noe de vil komme til å angre på. Veldig mange pasienter kommer hit etter anbefaling fra andre pasienter som har vært der. 
– Pasientene våre skal ikke føle at de kommer inn til et samlebånd. Her skal de bli sett og hørt, sier Berg-Larsen. 
– Derfor har vi også lagt vekt på å ha koselige, beroligende omgivelser på venterommet, som er det første som møter pasienten.
Døren er også alltid åpen etterpå.
– For å ivareta pasientene på best mulig måte, gjennomfører vi mange kontroller i etterkant og pasientene kan kontakte oss når som helst etter et inngrep, sier Berg-Larsen. 

FAKTA: Klinikk Stavanger

• For å bestille time til konsultasjon, kan du ringe klinikken på tlf:90588701. 
• Se ellers deres hjemmeside www.klinikkstavanger.no
• Adr. Kvalebergveien 21, 4016 Stavanger
• Lege Lars Berg-Larsen. Har operert aktivt som kirurg siden 1991. Tidligere overlege ved Stavanger Universitetssykehus, plastikkirurgisk avd.

Tekst: Ingunn Myklevoll Sjøen | Foto: Ingunn Myklevoll Sjøen & Klinikk Stavanger
 

Følg IN magasinet på Facebook