Hjem » Bergen »  Derfor fikset jeg på kroppen

Derfor fikset jeg på kroppen

Ifølge en undersøkelse utført av IPSOS MMI våren 2018, oppgir hele 12 % av den norske befolkningen at de har fått utført et plastikkirurgisk inngrep. Vi møter tre personer som forteller om hvilken betydning inngrepet har hatt for livet deres.

Flat mage etter bukplastikk

«Jeg vil være den beste versjonen av meg selv. Etter to tette svangerskap slet jeg med mye løs hud på magen. Magemusklene hadde i tillegg sklidd fra hverandre, og det gjorde at magen så stor ut. Jeg har alltid vært opptatt av å trene og holde meg i form, men den løse huden fikk jeg ikke kvittet meg med, uansett hvor sunt jeg levde. Derfor valgte jeg operasjon. Jeg er en voksen dame og skal ikke flagre rundt med min nye kropp på stranda. Dette har jeg kun gjort for å øke min egen livskvalitet, og fordi det var eneste mulighet hvis jeg ville løse problemet. Resultatet er over all forventning! Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde det før!»
Kvinne, 56 år
Operert ved Aleris

Fikk fjernet store mengder overflødig hud

«Jeg får ikke fullrost kirurgene og hele teamet ved Aleris Nesttun nok! Etter operasjonen kan jeg ikke si annet enn at alt har vært helt topp. Oppfølgingen i etterkant har også vært helt fantastisk. Fra jeg våknet opp på recovery og frem til nå har jeg blitt så godt ivaretatt. Jeg er veldig fornøyd med resultatet!»
Kvinne, 56 år
Operert ved Aleris

Brystforstørrelse med silikon

«Jeg har anatomiske silikonproteser som er satt inn via armhulen. Det er nesten helt umulig å se noen arr nå fem måneder etter inngrepet. Mitt eget kroppsbilde har endret seg, og min livskvalitet er kraftig forbedret. Dette er det beste og mest riktige jeg har gjort for meg selv i hele mitt liv. Det ironiske er at jeg har aldri tenkt mindre på brystene mine enn det jeg gjør nå, nå som de har blitt riktige. Jeg har gått fra å akseptere at kroppen min er slik den er, til å elske kroppen min! Jeg vil uten å nøle anbefale sykehuset, kirurgen og inngrepet jeg har gjort!»
Kvinne, 38 år
Operert ved Aleris

«Mange ønsker subtile forbedringer som ikke nødvendigvis er åpenbare for omverdenen, men som kan ha stor betydning for livskvaliteten til dem det gjelder», Dr. Tine C.S. Wingsternes, spesialist i plastikkirurgi ved Aleris Sykehus Nesttun

Helt vanlige folk

– Mange har nok fortsatt en forestilling om at estetisk kirurgi først og fremst er for de som ønsker overdrevent store bryster, lepper og rumpe. Hos oss i Aleris møter vi hver dag vanlige mennesker med et sterkt ønske om en forandring de har tenkt på lenge, gjerne i mange år. Mange ønsker subtile forbedringer som ikke nødvendigvis er åpenbare for omverdenen, men som kan ha stor betydning for livskvaliteten til dem det gjelder, forteller dr. Tine C.S. Wingsternes, spesialist i plastikkirurgi ved Aleris Sykehus Nesttun. 
– Dette stiller store krav til plastikkirurgen. Vi har alltid fokus på å oppnå et estetisk vakkert resultat som matcher pasientenes forventninger og utgangspunkt, sier dr. Wingsternes. 
– Kvinner etterspør oftest brystoperasjoner, både brystforstørrelse og – reduksjon, fjerning av løs hud på mage etter svangerskap og fettfjerning. I tillegg utfører vi mange operasjoner av tunge øyelokk, ansiktsløft og neseoperasjoner. Menn etterspør også øyelokkoperasjoner og nesekorreksjoner, samt fettsuging, behandling for gynekomasti [brystreduksjon hos menn red.] og fjerning av løs hud etter stort vekttap, forteller dr. Wingsternes.
Aleris er Norges ledende tilbyder av plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger. Her utføres det flest kosmetiske inngrep i Norge. 
– Det betyr at våre kirurger har stor mengdetrening og mye erfaring. Sistnevnte er avgjørende for å vite hvordan hver pasient, med sine individuelle forutsetninger, skal få det beste resultatet, avslutter dr. Wingsternes.

FAKTA Aleris Bergen

• Aleris Røntgen og Medisinske Senter Bergen
Kaigt 5 Bergen Storsenter, 5 etg. 5017 Bergen
Medisinsk Senter 55 59 99 99
Røntgen 22 43 43 43
• Aleris Sykehus Nesttun
Nesttunveien 90 B 5221 Nesttun
55 11 80 80
• Web: aleris.no
• Facebook: facebook.com/alerisplastikkirurgi.norge
• Instagram: instagram.com/aleris.plastikkirurgi