Hjem » Bergen »  Der drømmer blir virkelighet

Der drømmer blir virkelighet

– Brudekjolen er det ærligste plagget en kvinne velger. Det tør jeg påstå fordi det er da hun gjør et valg ut i fra hvem hun er, sier eier av Brudesalongen Belle Amie, Ellen Kristine Kraakenes.

Hun er trygg og glad, og hun skal ikke gå ut og være noen andre enn den hun er fordi trendene sier sånn og sånn, mener Kraakenes som har jobbet med salg av brudekjoler i 30 år. Hun har sett trender komme og gå.
– Det viktigste er at bruden finner den kjolen som kjennes rett for henne, som gir henne glede og harmoni, hvor hun stråler. Det har overraskende nok lite med trender å gjøre, sier Kraakenes.
Den blide brudehuseieren tror mange henger seg litt for mye opp i trender på grunn av overfloden og tilgjengeligheten av informasjon, derfor ønsker hun gjennom Belle Amie i Steinhuset (Sotra) å kunne tilby vordende bruder den roen de trenger.
– Jeg er opptatt av at brudene våre finner roen tryggheten og gleden til å stå frem som den de er. At hun står i seg selv, tar valget selv og ikke blir pådyttet. Jeg merker at vi er i den tiden vi er i nå, der vi aldri har vært overøst av så mange tilbud, dermed har vi heller aldri hatt så mange usikre bruder. Vi bombarderes jo av inntrykk og meninger. Og det å ta valget basert på sin selvstendighet det synes vi er veldig kjekt.

– Ingenting går ut på dato

– Det er ikke det at huset her ikke er fullt av trender i kjoler og i linjer, men vi har og med kjoler som er historiske, rett og slett fordi de har noe ved seg som vi trenger, uavhengig av når de ble laget. Det er lite som går ut på dato, føler Kraakenes.
Steinhuset på 770 kvadratmeter fordelt på tre etasjer, rommer mye. Der finnes et utall varianter av kjoler. Den siste tiden har det ifølge butikkeieren vært en del tatoverte kjolerygger, fremhevet stuss, boheme blonder og gjennomsiktige blonder, halvlange ermer, lange ermer, bolero. Valg av kjoletype kan også avhenge av hvilken type bryllup som skal holdes. Ved rustikke låvebryllup der en søker mot naturen er kjolene lettere og friere, og ikke så tunge. De som reiser til sydligere strøk for å gifte seg, Noen reiser vekk og gifter seg, vil gjerne også ha en lettere kjole. Mens om man skal ha slottsbryllup, så vil man gjerne ha en fantastisk kjole som er synlig på alle mulige vis.
– Jeg liker at de gjør det til sitt, viser og lever eventyret, og velger det som passer for den enkelte, medgir Kraakenes.

Bestill før jul!

Uansett kjolevalg, anbefaler Kraakenes alle bruder å være ute i god tid med bestilling. Neste års sommerbruder bør klare å bestemme seg før jul. Det tar nemlig fem-seks måneder å få levert en brudekjole. Og så skal skredder Sølvi Halsøy hos Belle Amie sy den til. Hun merker at den nye generasjonen kan ha glemt at ting tar tid.

Kvalitet og trygghet

Kraakenes setter pris på kvalitet til gode priser, for noe pent behøver nødvendigvis ikke å koste skjorten. Hun setter også pris på livskvaliteten til de som lager varene for Belle Amie.
– Vi har et internasjonalt samarbeid rundt de ulike merkene vi har her hos oss. Vi ønsker å tilby noe som man ikke finner overalt i Norge, sånn at bruden kan føle seg trygg på at brudekjolen hun ender opp med er ganske unik, sier Kraakenes.
Kraakenes giftet seg selv i 1992 i noe hun omtaler som en av de roligste 90-tallskjolene. Hun har bakgrunn fra reiseliv. Har jobbet mange år for Norway Line som siden ble Colorline. Her har hun gått markedsføringsveien.
– Jeg elsker nemlig mennesker og opplevelser. Alt som skjer i Belle Amie er jo en veldig ekte, ærlig og viktig opplevelse der tillitt kreves. Det skal være en trygg og sikker leveranse som er gjensidig for oss og kunden.

FAKTA: Arrangementer hos Belle Amie

• Lyskveld: Den 14. desember byr Belle Amie på lys og varme. – Det er siste innspurt for de som ikke har fått valgt seg kjole før jul. Det blir julekos, juletre, gode tilbud, noe godt å spise/drikke. Rett og slett en koselig kveld der en kan prøve kjoler og snakke med likesinnede, forteller Kraakenes. Fotograf Pia Rothmann inviterer til Fotoboot hvor bruden kan få tatt bilde av seg i kjolen.
• Designerdag: Helgen 20. januar 2018 arrangerer Belle Amie designerdag. Denne januarhelgen er det brudekjolemerket Maggie Sottero som skal få luftet skjørtene i Steinhuset i Knarrevik (Sotra).
– Maggie Sottero er ettertraktet over hele landet. Sannsynligvis vil Modeca komme i løpet av 2018, men der har jeg ikke satt dato ennå.• Kurs er på planleggingsstadiet. Kraakenes bedyrer at hun er interessert i å komme i kontakt med spennende mennesker som kan bidra med for eksempel kurs i forbindelse med blomsterbinding, fotografering, dans, yoga, meditasjon.
– Jeg er opptatt av det det positive livet. Det går ikke på å ikke søke ut, men å søke inn i trygge rom.
• Til herrene: Belle Amie leier ut smoking og sjakett til de herrene som måtte ha bruke for det. Det blir arrangert egne herrekvelder for dette, evt. bør det forhåndsbestilles prøvetime.

Tekst: Vibeke Linn Blich | Foto: Pia Rothmann for Belle Amie