Hjem » Sandnes » Mat & drikke »  Den perfekte festivalvin

Den perfekte festivalvin

Festivalarrangørene jubler over at vinprodusenten Wolf Blass nå lanserer vin på plastflaske. Det betyr atskillig mindre glasskår og søl på festivalområdene. Drikkevarer som vann, saft og brennevin finnes allerede i plastflasker, og nå satser Wolf Blass friskt på at plastvin skal bli en hit på norske festivaler.
Article image

Australia er et vinland som står bak mang en innovasjon, og har tidligere lansert skrukork, lettvin og kartongvin. Den nye plastflasken er mer miljøvennlig og reduserer avfall med over 85 prosent i forhold til glassflasken.
Den veier 0,8 kilo, i motsetning til glassflasken som veier 1,3 kilo, noe som gjør at den er lett å frakte. Med skrukork reduseres sjansene for lekkasje i vesken eller sekken.

Wolf Blass plast lanseres både i rød- og hvitvin. Wolf Blass Green Labell Cabernet Shiraz har en fin, rød farge med duft av mørke bær og et moderat innslag av eik. Smaken er bløt og rund med røde frukter og krydder. Dette gjør at den passer perfekt til blant annet grillmat.

Wolf Blass Green Label Chardonnay har en kompleks Chardonnayduft med en antydning av pære. Dette er en frisk vin med smak av sitron og tropiske frukter og en bløt, lang avslutning. Denne vinen er utmerket som aperitiff, til lyst kjøtt og grillet fisk.

Vinene er tilgjengelig i bestillings-utvalget på Vinmonopolet.