Hjem » Stavanger »  Den «hemmelige» ingrediensen – kundetilfredshet

Den «hemmelige» ingrediensen – kundetilfredshet

Høy pris er absolutt viktig når man skal selge bolig. Det er derimot ikke det eneste man må fokusere på, om man vil lykkes i meglerbransjen over tid. Kundens totalopplevelse er det viktigste. Nettopp derfor har kundetilfredshet, vært en viktig del av PrivatMegleren Haferkamp & Partneres strategi fra dag én.

Det er ikke bare prisrekorder som står i hodet på Stine Haferkamp og kollegene, hun vet at det å levere i forhold til kundenes forventninger er en viktig del av jobben.
– At kunden oppnår drømmeprisen er selvsagt viktig, men hvordan vi kommer dit og hvilken følelse du sitter igjen med etter å ha solgt er også viktig, sier Haferkamp.
At hun vet hva hun snakker om, har hun svart på hvitt. Selskapets kundetilfredshet scorer helt i toppen på KTI-målinger for bransjen og Stine Haferkamp hadde i 2017 kjedens aller mest fornøyde kunder.

Alle vinner på god service

– Hver bolig- og hver boligselger er unik. Det boligselgere derimot har felles er forventningen om at boligsalget blir som forespeilet. Og helst litt bedre, sier Haferkamp og smiler.
– Kall oss gjerne salgets privatsjåfør. Jobben vår er å se til at du som kunde kommer dit du skal på beste vis.
Haferkamp forteller at mange boligselgere i forkant av salget fokuserer på meglerens prisvurdering og kostnaden ved salget.
– I etterkant er det derimot totalinntrykket som betyr mest. Var boligsalget en god opplevelse? Ble det som forventet?
Hun peker på at kun boligselgere som er svært fornøyd velger å aktivt anbefale meglere videre. For PrivatMegleren Haferkamp & Partnere har den kunnskapen vært viktig ved ansettelse av nye meglere.
– Vi har ikke vært opptatt av å vokse som selskap. Det som har vært viktig er at når vi først har valgt å ansette, så har den ansatte samme filosofi som oss i forhold til kundetilfredshet. Det har med helheten å gjøre, også trivselen på arbeidsplassen. Når alle vil det samme, da blir det enklere å levere godt resultater og å gå i takt.
Målinger viser at PrivatMeglerens fokus på kundetilfredshet har gitt avkastning. I fjor oppga hele 67% av selskapets kunder at de hadde blitt anbefalt å bruke dem fra tidligere boligselgere. Og helt i toppen blant meglerne i kjeden, fant du Stine Haferkamp fra Stavanger.

Høy pris er fortsatt viktig

I tillegg til dyktige meglere har det vært viktig å kunne tilby boligselgere produkter som dokumentert gir boligsalget et fortrinn.
– Vi har ønsket oss bort fra «påstander». Kundene skal vite hva de får, derfor har vi jobbet med å dokumentere det vi gjør og produktene vi anbefaler. Det gjelder alt fra små rutiner til annonsering
For flertallet utgjør eiendom den største delen av formuen, derfor er det viktig at man som boligselger er trygg på meglervalget.
– Vårt mål er at våre kunder skal være trygg på de valgene de tok i forbindelse med boligsalget. Det handler om til syvende og sist om følelsen du sitter igjen med etter salget. Det er kanskje ingen «hemmelighet», men det å være god på kundetilfredshet er både vanskeligere og viktigere enn man gjerne skulle tro, avslutter Haferkamp.

Tips til valg av megler:

• Hør med venner og bekjente. Har de en eiendomsmegler de vil anbefale?
• Skill megler og bank. Banken kan ha den beste megleren, sjekk likevel med flere meglere for å være sikker.
• Gå på visninger. Meglere du selv får god kontakt med vil sannsynligvis også fungere godt på din visning.
• Hent inn tilbud fra 2-3 meglere du selv har valgt (ikke anbudstjenester).
• Ikke bit på kampanjer eller tilbud som virker for god til å være sann. At du sparer noen titusen, er en mager trøst dersom boligen ikke oppnår den beste prisen.
• Sjekk totalpris og vilkår. Er alt inkludert i prisen? Hva er prisen om du ikke får solgt eller ønsker å bytte megler?

Ønsker du er tilbud på salg av bolig fra PrivatMegleren Haferkamp & Partnere? Ring oss på 51 52 62 00.
 

Følg IN magasinet på Facebook