Hjem » Bergen »  Byens beste utvalg av briller gjennom 55 år

Byens beste utvalg av briller gjennom 55 år

Helt siden 1963 har Fana Optikk gitt bergenserne bedre syn. I butikken på Nesttun finner du et bredt og annerledes utvalg briller og solbriller til både store og små!

Det er noen forretninger som ikke er helt som alle andre, og Fana Optikk i gågaten på Nesttun hører definitivt til blant disse. Med det samme man kommer inn dørene merker man den gode stemningen som råder i butikken. Det gode humøret hos de ansatte smitter lett over på kundene og gjør besøket her til en hyggelig stund. Deres dyktige optikere og ansatte, hjelper deg å ta vare på synet ditt. Med et bredt utvalg kontaktlinser, briller og solbriller fra anerkjente merker, skal det godt gjøres ikke å finne de brillene som passer perfekt til akkurat deg!
Butikkhyllene bugner over av brilleinnfatninger i alle mulige fasonger og spennende farger. Siden Fana Optikk er en enkeltstående butikk og ikke en del av en kjede, velger de selv hvilke merker de fører. Dette gjør at utvalget her er mer personlig enn i de fleste andre butikker. 
– Vi har alltid vært kjent for å ha et godt utvalg av briller og solbriller. Tidligere har vi blitt kåret for å ha byens beste utvalg av briller både til store og små. Som frittstående butikk velger vi merkene selv, og dette er merker som har god kvalitet og som vi står inne for, forteller Pia Sætrum. 
– Nå har vi endelig fått tilbake Gucci. Dette er et merke vi hadde i butikk tidligere og som både vi og kundene våre har savnet. Gucci lager tidløse, men likevel spennende briller. I tillegg til å få tilbake Gucci, får vi nå også Stella McCartney sine briller og solbriller. Dette er vi alene om i Bergen. Hun designer spenstige briller både til barn og voksne. Vi setter ekstra pris på at briller til barn blir prioritert. Det er viktig å huske på at barna også vil å være tøffe, forteller Pia. 
Fana Optikk har alltid hatt et godt utvalg innen barnebriller. 
– Vi mener at det går an å ha spennende og eksklusive briller til barn, uten at det behøver å svi i lommeboken. Med barnebriller er det ekstra viktig at de er funksjonelle. Barn er aktiv på en annen måte enn vi voksne, og det er derfor viktig at brillene ikke knekker selv om barna henger opp-ned i et klatrestativ.

Tradisjonsrik familiebedrift

Fana Optikk kan skilte med lange tradisjoner. Familiebedriften ble etablert allerede i 1963 og drives i dag av sønnene til Erling som startet den. 
– Vi er nesten som en liten familie på jobb og har det utrolig kjekt sammen. Det gode humøret smitter over på kundene, og vi får mange tilbakemeldinger på at folk synes det er kjekt å komme hit. Det at vi har et stabilt personale skaper dessuten en ekstra trygghet for kundene. Om det er ti år siden du sist var her så møter du fremdeles mange av de samme ansiktene. Vi er også veldig privilegerte som har to optikere her på heltid, noe som gir oss større kapasitet til å ta imot kunder.
Det er med andre ord ikke så rart at forretningen har en rekke faste kunder. Her vet de også at de får god hjelp til å finne den brillen som passer best til nettopp deres ansikt. Brillene sitter jo midt i ansiktet og det er ikke alltid så enkelt selv å se hvilken man passer best i. 
– Vi pleier å si at brillene skal være et smykke i ansiktet. Vi er alltid ærlige, og kundene våre vet at de kan stole på oss.

Spennende nyheter hele året

Tidligere var det vanlig at det kom nye briller og solbriller to ganger i året. 
– Nå har heldigvis dette blitt ferskvarer, og det kommer nyheter kontinuerlig. Dette er selvfølgelig veldig kjekt for oss, og gjør at vi alltid har nyheter å vise kundene våre. Nå er heller ikke motebildet preget av en trend som utmerker seg. Det er «lov» med både firkantet og runde briller, og man kan egentlig skape sin egen trend. Dermed kan man selv se på det store mangfoldet og velge akkurat den stilen man vil ha. Vi som jobber her synes det er veldig moro å leke med farger og fasonger. Det at vi selv velger ut hva vi fører, gjør nok at vi får et spesielt forhold til merkene vi har hos Fana Optikk. 
Selv om ikke værmeldingen alltid lover sol fra skyfri himmel her i Bergen, så er vi nordmenn reiseglade og vi reiser ikke bare om sommeren. Fana Optikk kan friste med et bredt utvalg solbriller hele året fra kjente merker som Ray-Ban, Oakley, Dior, Calvin Klein og Tom Ford. 
– Husk at skal du ha solbriller med styrke, så må disse bestilles og det er viktig at du kommer inn en stund før du skal reise, avslutter Pia og ønsker alle hjertelig velkommen til Fana Optikk på Nesttun!

FAKTA: Fana Optikk på Nesttun

• Adresse: Østre Nesttunvei 10, 5221 Nesttun
• Telefon: 55 11 77 50
• E-post: post@fanaoptikk.no
• Webside: www.fanaoptikk.no
• Facebook: www.facebook.com/fanaoptikk

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Fana Optikk
 

Følg IN magasinet på Facebook