Hjem » Bergen »  Brenner for kjærligheten

Brenner for kjærligheten

Skal du gifte deg med din utkårede og er på jakt etter den perfekte brudekjolen? Hos brudesalongen Belle Amie finner du de vakreste brudekjoler i ulike fasonger, stiler og størrelser. Her kan med andre ord alle finne sin drømmekjole!

Det å skulle gifte seg er uten tvil en av livets aller største hendelser. Det er mye som skal ordnes før den store dagen, men for de fleste bruder er nok brudekjolen blant det aller viktigste. I over 30 år har innehaver Ellen Kristine Kraakenes og de ansatte ved brudesalongen Belle Amie hjulpet kommende bruder med å finne drømmekjolen. 
For to år siden flyttet salongen ut av Bergen sentrum og holder i dag til i en nydelig steinvilla på Sotra. Den historiske bygningen ble oppført i 1918 og er tegnet av arkitekt Einar Oscar Schou, som også stod bak Den Nationale Scene og en rekke andre kjente bygg. Med et storslått og romantisk preg over seg er huset nærmest tatt ut av en romantisk film og det er vanskelig å se for seg en mer perfekt ramme rundt en brudesalong. Bygningen passer også godt i forhold til Ellens visjon for salongen. 
– Jeg har drevet Belle Amie i 31 år nå. Etter å ha holdt til i Bergen sentrum i mange år hadde jeg et ønske om å ta brudesalongen nærmere naturen. I august 2017 flyttet vi ut hit til Sotra og tilbake til mine røtter. Min visjon har vært å få lov til å skape et miljø hvor bruden føler seg trygg og ivaretatt. Å finne riktig brudekjole er annerledes enn å handle selskapskjoler. Bruden skal finne en kjole som virkelig er henne og som gjør at hun føler seg vakker og verdifull. Det er en prosess man bruker tid på. Derfor var det viktig for meg å finne lokaler som gir rom for privatliv og som gjør at vi ikke er «bare en butikk», forteller hun. 

Lytt til hjertet!

Ellen har lang erfaring i å kle opp bruder. Hun var 18 år da moren etablerte brudesalongen i kjelleren på familiens hus og i 2003 overtok hun salongen. Hun beskriver det å finne den perfekte brudekjolen som en indre reise. 
– Man skal ikke bare velge den kjolen som andre synes er fin eller som ser vakker ut på Instragram eller Pinterest. Det er viktig at man prøver og føler kjolen mot huden. Det skal føles riktig. Mange er ikke forberedt på hvor store følelser som kommer når de begynner å prøve. Vi lever jo i en tid hvor vi har det veldig travelt og ofte ikke har tid til å kjenne etter hva som er riktig. Vi anbefaler at man lytter til hjertet når man prøver brudekjoler. Stol mer på instinktet enn på de fornuftige tankene! 
Mange kvinner er nok dessuten vant til å tenke mer å andre enn seg selv. Men er det et tidspunkt hvor det er lov å tenke på seg selv og tillate seg det lille ekstra så må det være når man velger brudekjole. 
– Jeg er opptatt av at man skal være snill og raus mot seg selv. Et typisk kvinneproblem er at vi ikke er så gode til å ta imot, vi er ofte bedre på å gi, sier Ellen med et smil. 
– Kjærlighet til seg selv er mye viktigere enn man tror. Mange kvinner er også veldig kritiske til seg selv. For mange er prøverom skummelt og de gruer seg før prøvetimen. Men vi som jobber her har jobbet med dette i mange år og har lang trening. Alle er dyktige på å få brudene til å føle seg vel. Vi synes det er fantastisk å stå til tjeneste og ikke minst bety noe for andre. Det gjør jobben vår ekstra meningsfylt.

2020 - et magisk bryllupsår

Det er mye man skal forberede før et bryllup og det lønner seg å være ute i god tid. På en brudekjole er det dessuten gjerne en del småting som må endres før den sitter helt perfekt. Derfor anbefaler Ellen at man bestiller tid for prøving i god tid - gjerne ett år i forveien. Særlig er dette viktig om man skal gifte seg på et av de mer populære tidspunktene. 
– 2020 ligger an til å bli et helt magisk bryllupsår. 2020 er jo et evighetssymbol og det er veldig mange som har blinket seg ut akkurat dette årstallet. Siden det er så mange som skal gifte seg da kan det være smart å beregne litt ekstra tid. Alle kan ikke komme en måned før, sier hun med en latter. 
– Ikke vær redd for å finne kjolen tidlig. Da slipper man å stresse rett før bryllupet. Det er sjelden bryllupskjolen passer 100%, det trengs ofte litt tilpasning. Da er det ekstra godt å ha god tid.
Belle Amie kan friste med brudekjoler i en rekke ulike fasonger og stiler, fra de klassiske og tidløse til de siste trendene. Her skal alle kunne finne sine drømmekjole som gjør at de føler seg som en prinsesse for en dag. Brudesalongen kan dessuten friste med en rekke anerkjente merkenavn, som Maggie Sottero, Sottero & Midgley, Rebecca Ingram, Modeca, Enzoani, Badgley Mischka, La Sposa, The White One osv. 
– Trenden nå er ultra-feminin. Den bohemske stilen med mye blonder, crêpe og chiffon fortsetter, i tillegg kommer det mer glitter. Det blir også mye blomster og da gjerne i farger. Ellers er det stort mangfold og frihet i trenden. Det er lov å være kvinnelig. Uansett om man er liten eller stor har de fleste et ønske om å være sensuell og vakker på bryllupsdagen, og vi har alle størrelser her. Her skal alle få lov til å være akkurat sånn som de er.
Det er ikke alltid så enkelt selv å vite hva man passer best i, særlig ikke når det kommer til brudekjoler som de fleste ikke har så mye erfaring med å prøve. Hos Belle Amie får du alltid god hjelp og veiledning med å finne den kjolen som passer best til akkurat deg. 
– Vi er der for brudene våre hele veien. Vi er alle over gjennomsnittet interessert i dette. Dette er ikke bare min lidenskap, men lidenskapen til alle som jobber her. Vi brenner alle for kjærligheten!

FAKTA: Belle Amie

• Adresse: Langebakken 31, Steinhuset, 5355 Knarrevik/Sotra
• Telefon: 55 32 90 00
• E-post: post@belleamie.no
• Webside: www.belleamie.no
• Facebook: www.facebook.com/belleamiebrudesalong
• Instagram: www.instagram.com/belleamiebrudesalong
• Belle Amie`s Brudestudio er Norges største og blir blant kunder og samararbeidspartnere betraktet som Norges markedsleder. Eier og innehaver er Ellen Kristine Kraakenes.
• Fokusområder: 
- Personlig og nær oppfølging
- Trendsettende på kolleksjoner

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Pia Rothman
 

Følg IN magasinet på Facebook