Hjem » Bergen »  Bergens nyeste kosmetiske brystsenter

Bergens nyeste kosmetiske brystsenter

Kosmetisk brystkirurgi har gått gjennom en stor utvikling de siste tiårene. I dag kan man få operert brystene sine på en måte som gjør at det er vanskelig å se at du er operert og resultatet ser naturlig ut. Dersom du vurderer å få utført en brystoperasjon, er det svært viktig at du går til noen som virkelig kan faget sitt og forstår hva du ønsker slik at resultatet blir optimalt. De to plastikkirurgene hos Plastikkirurg1, Tom Inge Ørner og Christian Busch, har til sammen utført over 12 000 brystoperasjoner og er blant de i landet med mest og lengst erfaring!

Råd nr. 1

Dersom du vurderer å få utført en kosmetisk brystoperasjon, er det viktig å finne den beste kirurgen for deg som pasient. Med beste betyr ikke bare den beste kirurgen, men det gjelder å finne en du stoler på, som skjønner hvorfor du kommer og hva du ønsker å oppnå. En som gir deg trygghet om at det du ønsker er mulig å oppnå. Av og til ender en konsultasjon bare med konsultasjonen. Dersom kirurgen ikke gir deg den tilliten du trenger, eller at resultatet ikke vil oppfylle dine forventninger, blir det heller ingen operasjon. Enten du vurderer en brystoperasjon eller et annet kosmetisk inngrep, er det vel verdt å bestille en uforpliktende konsultasjon hos Plastikkirurg1. De to plastikkirurgene som sammen startet Plastikkirurg1 på Sandsli, Tom Inge Ørner og Christian Busch, kan skilte med både lang fartstid og bred kompetanse.
– Til sammen har vi over 40 års erfaring som privatpraktiserende kosmetiske kirurger, så jeg føler ikke at jeg tar for hardt i når jeg sier at pupper, det kan vi, sier Dr. Ørner med et smil.

Moderne brystkirurgi

- Bryst kan lages større, mindre og likere. Vår kompetanse, dagens moderne proteser og hjelpemidler, gjør at vi kan lage bryst som ser ut som dine egne. Bryst kan lages større med proteser eller eget fett gjennom små snitt, lav risiko, kort nedetid, lite smerter og med stor grad av forutsigbarhet med tanke på resultat. Ved innsetting av en moderne silikonprotese trenger ikke snittet bli mer enn 3 cm. Ofte kombinerer vi flere teknikker samtidig, som for eksempel ved såkalt «mommy makeover», hvor en kan benytte en liten protese kombinert med et lite brystløft, og eventuelt supplert med eget fett dersom dette skulle være ønskelig og nødvendig.

Ser naturlige ut

Dr. Ørner forteller at den moderne, kosmetiske brystkirurgien har endret seg mye siden han startet i 1996. Dette gjelder både selve operasjonen og ikke minst pasientenes forventninger. - All informasjon om det vi utfører her på klinikken, har pasientene i forkant nøye studert og funnet på våre nettsider. Før kom ofte pasientene unnskyldende til konsultasjon med en slags skamfølelse. I dag er kosmetisk brystkirurgi kjent for de fleste, vurdert av mange, og har blitt mer og mer akseptert. De fleste som kommer hit til konsultasjon har som oftest allerede bestemt seg på forhånd. De ønsker egentlig bare å se klinikken, møte kirurgen og planlegge gjennomføringen.

Myter

Gjennom media er det ofte lett å få inntrykk av at de fleste som velger å operere brystene sine er unge jenter i 20-årene. - Dette stemmer ikke med virkeligheten vår her på Plastikkirurg1.Vi har pasienter i alle aldre, alt fra 20 til 75 år. Hovedvekten ligger nok på kvinner rundt 25-55 år. Vi opererer flere kvinner over 60 år enn kvinner under 25 år. Den største gruppen er kvinner rundt 40 år som har operert brystene sine tidligere. Oftest har de fått utført en brystforstørrende operasjon med silikonproteser i ungdomsårene og er nå ferdig med graviditeter og amming. Alle som går med proteser som er over 10 år gamle bør ta kontakt med plastikkirurg.
En nesten like stor gruppe i antall er kvinner som er ferdig med graviditeter og amming. - Dersom en kvinne er misfornøyd med sine bryster er det umulig å trene eller slanke de «finere». Man kan selvfølgelig akseptere at man blir eldre og at det å ha fått barn har sin pris, men vi ser at stadig flere ønsker å gjøre noe med dette. Dagens kvinner har selv lagt listen høyt både når det gjelder jobb, fritid og hvordan de ønsker å se ut. Mange tror at kvinner opererer brystene sine for sine menn, men dette er feil! De gjør dette kun for seg selv! I tillegg har de gjerne god økonomi og prioriterer seg selv høyere nå enn før. Jeg pleier å si at det å bli gammel er et privilegium, mens det å se gammel ut er et valg. Mange kvinner i dag ønsker et utseende som står i stil med en aktiv livsstil og slik de føler seg. Det er fortsatt mange, og antallet øker sammenliknet med tidligere av kvinner som opplever sine bryster som for små eller forskjellige i form og størrelse disse kvinnene er ofte mellom 20 og 30 år.

Nøkkelen til en fornøyd pasient

- Her på Plastikkirurg1 setter vi av rikelig tid til selve konsultasjonen. Informasjonsbehovet varierer fra pasient til pasient og ingen skal føle seg avspist med tid. Ofte får pasientene snakke med begge kirurgene, alltid med en sykepleier, av og til også med anestesilegen eller anestesisykepleieren. Dersom vi eller du har behov for dette for at din behandling skal gjennomføres på en best mulig måte. Dersom pasientene ønsker, får de også tilbud om oppfølgende konsultasjon. Alle anbefales å ta med seg noen til konsultasjonen.
- Under konsultasjonen benytter vi oss av flere hjelpemidler, delvis for å skjønne hva du ønsker, men også for å forsikre oss om at vi forstår hverandre. Du får prøve forskjellige proteser i tillegg til at vi ofte benytter oss av 3D teknologi slik at du kan få et bilde av forventet resultat.
Som pasient hos Plastikkirurg1 har du også en fornøydhetsgaranti i tillegg til våre vanlige garantier. – All kirurgi må planlegges i tillegg til at all kirurgi er forbundet med en viss risiko. Dette bruker vi god tid på under konsultasjonen. I løpet av mine 25 år som kosmetisk kirurg har jeg ikke hatt noen alvorlige komplikasjoner. Oppfølgingen her hos oss blir skreddersydd til ditt behov, det vanlige er at vi ser alle pasienter dagen etter operasjon, etter 1, 2 og 3 uker frem til såret er tørt. Deretter alltid en kontroll etter 3 og 12 måneder. Kontrollene er inkludert i prisen. Alle pasienter har mobilnummeret til legen som har operert dem. En gang pasient hos Plastikkirurg1, alltid pasient. Her blir alle behandlet som VIP kunder.

10 Råd

10 råd til deg som vurderer å få utført en brystoperasjon:
• Bruk lang tid på å finne den riktige kirurgen for deg.
• Gå på konsultasjon flere steder.
• Ta med deg en venninne eller familiemedlem på konsultasjonen.
• Er du usikker etter konsultasjonen, vent med operasjon.
• Innhent så mye informasjon du kan i forkant av inngrepet.
• Dersom du tidligere har fått innsatt proteser for mer enn 10 år siden, ta kontakt med en plastikkirurg for en sjekk.
• Alle kvinner over 40 år som vurderer brystoperasjon, bør få utført en radiologisk undersøkelse av brystene, ultralyd eller mammografi.
• Husk at det aldri passer å bli operert, gjennomføring av kirurgi betyr planlegging.
• Planlegger du barn innen nærmeste fremtid (innen 18 mnd), bør du vente med brystkirurgi.
• Vent et halvt år etter endt amming.

FAKTA: Plastikkirurg1

• Adresse: Sandslimarka 61-63, 5254 Sandsli
• Tlf: 55 99 11 00
• Web: plastikkirurg1.no
• Instagram: instagram.com/plastikkirurg1
• Facebook: facebook.com/plastikkirurg1

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Plastikkirurg1
 

Følg IN magasinet på Facebook