Hjem » Bergen »  Bergen Filharmoniske Orkester

Bergen Filharmoniske Orkester

Neste steg – en unik konsertserie med stor musikk og ledende forskning.

«Et lite steg for mennesket, et stort steg for menneskeheten», sa Neil Armstrong da han for femti år siden, 24.juli 1969, satte sin fot på månen. 
For første gang så vi jordkloden utenfra, og fikk et nytt perspektiv på den blå planeten. Månelandingen ble startpunktet for vår tids bevissthet om klodens sårbarhet og behovet for bærekraftig utvikling. I anledning dette skjellsettende jubileet inviterer Bergen Filharmoniske Orkester og Universitetet i Bergen til en unik konsertserie; Neste steg.
I vår nye sesong kobler vi vitenskap og musikk i Grieghallen. Vi retter blikket ut mot verdensrommet, havene våre hvor livet på jorden oppsto, klimaet som endrer seg og påvirker oss, og vi ser på menneskets opprinnelse og hvor vi er på vei. En serie på fire konserter med Bergen Filharmoniske Orkester danner kjernen i programmet, der publikum inviteres med på en eventyrlig reise inn i stor musikk og ledende forskning.

I Griegsalen går vi inn et spennende musikalsk landskap knyttet til temaene i Neste steg, i kombinasjon med visuelle og slående vitenskapelige innslag fra forskere ved Universitetet i Bergen. Vi presenterer store klassiske orkesterverk av komponister som Gustav Mahler, Richard Strauss og Richard Wagner og nyere musikk av komponister som John Adams og våre egne Therese B Ulvo og saxofonisten Marius Neset. 
Et svimlende perspektiv dras opp i filmen med Eric Whitacres musikk til Deep Field, der vi gjennom Hubbles teleskop får reise dypt inn blant 3000 nyoppdagede galakser. Verket Become Ocean er en reise i klang som kommer og går, slik flo og fjære. Saxofonisten Marius Neset komponerer helt ny musikk til Klima-konserten, musikk som er inspirert av dagens klimaendringer. 
Konsertserien rundes av med en stor korsymfoni med den menneskelige stemmen i fokus.

 

I tillegg til disse fire konsertene byr vi på verdens mest kjente filmmusikk – John Williams’ musikk til Star Wars-filmene. Nå kan du oppleve den aller første filmen Star Wars: A New Hope på stor skjerm akkompagnert av et fullt Bergen Filharmoniske Orkester! 
I The Blue Planet in Concert kan du bli med på en uforglemmelig visuell og musikalsk reise gjennom de villeste og vakreste delene av vår blå planet.
I vår konsertserie for hele familien inviterer vi til Sustain, en leken og sterk forestilling som handler om menneskets forhold til naturen, hvor musikere spiller på instrumenter laget av boss og hvor det stilles viktige spørsmål.

• NESTE STEG I – VERDENSROMMET
Torsdag 12. og fredag 13. september kl. 19.30 
• NESTE STEG II – HAVET
Torsdag 12. og fredag 13. desember kl. 19.30 
• NESTE STEG III – KLIMA
Torsdag 5. mars kl. 19.30 
• NESTE STEG IV – MENNESKET – SESONGAVSLUTNING
Torsdag 30. april kl. 19.30
• STAR WARS: A NEW HOPE. In Concert
Torsdag 26. og fredag 27. september kl. 19.00
Lørdag 28. september kl. 18.00
• SUSTAIN – Familiekonsert
Lørdag 25. januar kl. 14.00 (aktiviteter i foajeen kl. 13.00)
• THE BLUE PLANET IN CONCERT
Torsdag 13. og fredag 14. februar kl. 19.00

Les mer og kjøp billetter: www.harmonien.no.

 

Følg IN magasinet på Facebook