Hjem » Stavanger » Mat & drikke »  Al Dente

Al Dente

I over 18 år har Pasta Fresca servert sultne rogalendinger italiensk inspirerte pastaretter og kan dermed ta litt av æren for at tidligere fremmedord som fettuccini, fusilli og pesto nå finnes i norske ordbøker.
I tredje etasje på Kilden i Hillevåg er disken hos Pasta Fresca fylt til randen med italienske herligheter og stedet er et godt alternativ blant spiseriene på kjøpesenteret. Man kan la seg friste av all slags smakskombinasjoner med eksotiske navn som cannelloni, altså kjøttfylte pastarør, og malt lammekjøtt i ratatouille, den perfekte rett for en hvitløks-forguder.

Verden som inspirasjon

Det er fokus på innovasjon og kreativitet. – Man må ikke stå stille ved det gamle, selv om det går godt, sier Willy Luiten. Han har vært daglig leder og eier av restauranten siden 1999.
– Det er viktig å finne på nye retter og kombinasjoner, legger han til. Mat og pasta er Willys levebrød og store lidenskap og han lar seg inspirere av verdenstrender når han prøver ut nye oppskrifter. Referanser til kokebøker og utflukter til utlandet er viktige ledd i utvikling av nye middagsretter. Menyen har 30 smakfulle og spennende alternativer bestående av fersk pasta i varierende varianter, samt oster, salater og sjokoladekake for å tilfredsstille søtsuget.
Willy ønsker å gi kundene en autentisk opplevelse samt god mat til en overkommelig pris. Derfor lages all pasta og sauser fra bunn av med ferske ingredienser og lokale råvarer. Rettene tilberedes og kvalitetssikres i morgentimene før de fortjener sin plass i disken og serveres utover dagen til sultne handleglade kunder. Restauranten fører en viss prispolitikk for at flere kan unne seg den hjemmelagede maten. – Man kan spise seg god og mett for vel under 100 lappen, sier Willy.

Oppskrift på suksess

Seks heltidsansatte, fire vikarer og en kokk må til for at hjulet skal gå rundt og timene blir hektiske når det i gjennomsnitt går cirka 200 til 250 måltider til dagen.

Personalet er dyktige og gjør en veldig god jobb. Det er et must for enhver bedrift, forteller Willy. Formelen på suksessen er i følge Willy hurtig servering, service med et smil og alt til en lav pris. Til gjengjeld har restauranten ervervet seg en hel del lojale kunder. Ryktet har spredd seg via jungeltelegrafen samt blant gjester i selskaper hvor Pasta Fresca har stått for cateringen. Man kan nemlig nyte måltidene i cafeen, som take away, overtidsmat eller på fest.

Det ekte Italia

Pasta Fresca finnes kun på kilden og midlertidig foreligger ingen plan om å få filialer i sentrum eller i andre kjøpesentre. Derimot planlegges en utvidelse for å være best på et sted enn middels på flere. Arkitekttegningene ligger klare hvor parasoller og en mer åpen beliggenhet vil gi følelse av en ekte italiensk atmosfære. Buono appetito!

Tekst: Ingrid Jonassen
Foto: Tone Staven