Hjem » Bergen »  – Det blir en kontrastfylt vår

– Det blir en kontrastfylt vår

IN magasinets stylist, Siv June Skandsen, deler sine beste shopping- og stil-tips. Blant annet at vi alle kan gjøre våren litt sprekere.

– Klær skal være gøy. Pynt deg litt mer i hverdagen, og se hva som skjer når du kommer på jobb. Det gjør noe med utstrålingen og selvfølelsen, sier stylist Siv June Skandsen, og understreker:
- Litt farge i hverdagen er jo positivt.

Erfaren stylist

Stylisten, som blant annet har gjort en rekke stylingjobber for IN magasinets moteserier, har også 15 års erfaring med hår, mote og med magasiner. Nå har Skandsen imidlertid landet, og tatt litt sats, da hun i fjor startet salongene Maze Hair i Stavanger og Egersund sammen med en kreativ og erfaren gjeng frisører og stylister. Dessuten har hun startet sitt eget byrå – Maze Agency.
Mote, inspirasjon og kommunikasjon med mennesker ligger dermed hjertet hennes nær. Mennesker i møte med stylister i salongen ønsker ofte en ny frisyre, tips og råd til farger eller en helt ny garderobe. Skandsen forteller imidlertid at mange i bunn og grunn bare trenger en bekreftelse fra et trent øye på at stilen og valgene de allerede tar, fungerer.
– Jeg syns det er utrolig spennende å få jobbe med folk sin selvfølelse, og det er kjekt å hjelpe folk på vei når det gjelder stil, sier hun.
Derfor mener stylisten at selve bli-ny-konseptet kan være litt vanskelig.
– Man trenger ikke alltid så mye nytt eller noe drastisk for å føle seg bedre. Jeg liker bedre å fremheve det som er bra hos folk, og gi dem selvtillit gjennom hår og klær som føles naturlig og komfortabelt, sier hun, og stadfester:
– Det er noe av det som gjør at jeg elsker jobben min.

1: Å mikse strikkeplagg med florlette skjørt er en fin og veldig passende trend for Norske somrer. | 2: Om du liker å leke med stiler og farger, kan du denne sesongen trygt blande mønsketmiks, farger og striper i en herlig miks. | 3: Semsket skinn er veldig trendy denne sesongen, som denne i lys grå fra DAY. | Foto: Anne Lise Norheim.

Trygg på sin egen stil

Selv har Skandsen en forkjærlighet til design som kombinerer skarpe linjer, detaljer og snitt med feminine detaljer og mønster. Motehus som Chanel og Celine troner listen over designere som gir henne inspirasjon. Når det gjelder egne innkjøp, finner Skandsen mange plagg hos H&M og Zara, og hos favoritter som By Malene Birger, Ganni, Acne, Tiger of Sweden, Designers Remix og Holzweiler. Fra sistnevnte agentur har hun i vår faktisk investert i det hun selv kaller et fantastisk mørkeblått, ankellangt plisséskjørt.
– Det skjørtet kommer jeg til å ta med meg i mange sesonger fremover. Det er passe chic, kult og feminint. Sånn som jeg liker det, sier hun.
For sin personlige stil, den er Skandsen trygg på.
– Jeg er blitt mer og mer sikker på hva jeg trives best med. Jeg går ikke ut dørene med noe jeg ikke føler meg komfortabel med. Min personlige stil er nok litt blanding av minimalistisk og feminint. Jeg er for eksempel alltid på jakt etter den perfekte svarte kjolen. Den passer til alle settinger og anledninger, sier stylisten.
Men for å sette et eget preg på den svarte klassikeren, velger Skandsen gjerne litt mer dramatisk tilbehør i form av etnisk-inspirerte armbånd og ringer, fargerike negler, eller en fresh veske.
– Jeg liker at ikke alt tilbehøret matcher. Jeg kan godt bruke en statementveske i en helt annen farge enn resten av antrekket, og jeg er veldig glad i arvede ting og betydningsfulle smykker, sier stylisten.
Med ønske om å ha en base av klær som hun kan sprite opp med egne vrier, består garderoben til Skandsen stort sett av plagg i sort, blått og rosatoner, på tvers av sesongene. Det siste året har hun imidlertid også fått øynene opp for grønne innslag.
Selv om hun tidvis også liker mønstrede og etnisk-inspirerte plagg, trives stylisten ikke med at stilen blir for bohemsk. Det må heller ikke bli for søtt. Hun er derfor ikke fremmed for å kombinere en røff skinnjakke til en rosa eller «sart» kjole. Og håret, det har også mye å si for helhetsinntrykket når hun blander stiler.
– Hvis jeg velger en søt kjole, krøller jeg for eksempel ikke håret, men glatter det. Hvis klærne er i harde og rene snitt, kan jeg ha store krøller. Slik kombinerer jeg de to stiltypene, sier hun.
Og når det gjelder sko, velger Skandsen alt annet enn sneakers.
– Jeg trives veldig godt i høye hæler, og jeg går heller i ballerina og flate hverdagssko enn sneakers, sier hun.

1: 2ND DAY flared jeans (Foto: DAY). | 2: DAY Boho chic semsket skinnjakke (Foto: DAY). | 3: Lekkert tidsriktig Getuz skjørt i en variant (Foto: gestuz.com). | 4: Semsket kimono som passer perfekt over sommerkjolen din (Foto: gestuz.com). | 5: En nydelig miks av blonder, retro og bohem (Foto: ganni.com).

70-tallet

Til våren omfavner også Skandsen årets store snakkis: 70-tallsplagg som slengbukser, ruskinnsplagg og overdeler med bare skuldre. Med trenden følger både bruntoner, sennepsgult og burgunder. Her mener imidlertid stylisten man gjerne kan være litt kritisk, og vurdere om trendfargene er riktige til egen hud og hår.
– Kamelbrunt og gult er litt vanskelige farger, og ikke alle kler dem. De som kler dem er kjempeheldige, men typisk lyse, skandinaviske jenter kan ha vansker for å kle semsket brunt og sennepsgult, sier Skandsen, og gir derfor følgende tips:
– Da kan man bruke disse trendy elementene annerledes. Som i et par sko, en veske eller en bukse, og i plagg og jakker som ikke direkte treffer ansikt og hud.
Når det gjelder slike fargevalg sier stylisten at vi gjerne kan reflektere mer over hva vi kler, og hva klærne gjør med hud og hår. Fremheves våre naturlige farger og trekk, eller tappes vi for farger?
– Som oftest styres vi mot de fargene vi kler, men det kan være mange flere farger du kler, som du enda ikke har oppdaget. Man kler seg jo selvfølgelig som man har lyst til, men det handler litt om hvordan du kan bruke dine egne farger best, sier hun.
Så, for deg som skal ut for å fornye garderoben til våren, har Skandsen følgende tips:
– Ikke kjøp klær fordi det er mote eller siste skrik. Kjøp det du selv liker. Ta deg tid til å finne dine favoritter, og gå gjerne litt alene slik at du ikke blir påvirket av noen.
Hun mener det er veldig viktig at vi ikke henger oss opp i størrelsene på klær og i butikkene, for de varierer.
– Størrelse betyr ingenting, det er bare et tall, så tenk passform og fasong over størrelse!
Når det gjelder sesongens trender erfarer stylisten at de spriker fra romantisk ballerina til etnisk retro, fra blomstrende mismatch til hele sett i matchende farger. Forvirrende? Men Skandsen mener at nettopp det er gull verdt for at vi skal kunne forsterke vårt personlige uttrykk.
– Legg pengene i tidløse kvalitetsplagg, men finn trendene som pusher deg litt utenfor komfortsonen. Miks de sammen slik at du er komfortabel. Gjør plaggene til dine egne, forsterk din stil og fortell hvem du er. Når din stil er gjennomført, er det en bra stil til deg.

Tekst: Emilie Gundersen | Foto: Maze Agency, Anne Lise Norheim & Presse

Følg IN magasinet på Facebook