Hjem » Mat & drikke »  Sandvika Folkebad: Hele Bærums storstue

Sandvika Folkebad: Hele Bærums storstue

Overskriften er ment å illustrere ambisjonene til gutta bak Sandvika Folkebad. Restauranthuset ligger ved enden av gjestebryggen, og er muligens Bærums friskeste restaurantsatsning noensinne.

1: Kveiten smakte aldeles utmerket. | 2: Gjest Tarjei Evensen kom rett fra egen vingård i Toscana og var klar på at Folkebadets antipasi holder god Italiensk standard.
1: Kveiten smakte aldeles utmerket. | 2: Burrata med marinerte cherrytomater. En tidløs klassiker som svarte til forventningene.

– Litt av visjonen vi har med dette stedet at det skal bidra til å skape stolthet og tilhørighet for alle innbyggerne i Bærum, forteller daglig leder Ole Lauvsnes.
– Her har vi laget et restauranthus med et innhold som favner så bredt at alle kan føle seg hjemme.
På romslige 1.200 m2 kan gjestene nyte førsteklasses mat i restauranten, de kan sippe til en god cocktail i en av husets tre barer eller bestille en dobbelt latte i kaffebaren. Litt lengre inn i lokalet er det gjort plass til en innendørs hage med en av landets største arkadehaller med klassiske spill. Det er selvsagt også satt av plass til en scene der det blir avholdt konserter, standup og forestillinger og ymse karakter. På utsiden kan gjestene nyte solen fra en diger uteservering med 100 sitteplasser og fin utsikt over Sandvikselva, og den nye bryggepromenaden.

Ureiste urter

– Selvsagt er kjøkkenet viktig, sier Ole. 
– Vi serverer strålende mat! Nå i sommer kommer vi til å kjøre en ganske liten meny. Kjøkkenet kommer til å være kompromissløse i forhold til kvalitet, og vi satser på å fremstå som folkelige og upretensiøse. Faktisk så kommer mesteparten av salatene våre fra egen kjøkkenhage, så hos oss tar vi begrepet kortreist på alvor.

Som om det ikke var kortreist nok skal restauranten nå sette ut urtekasser mellom bodene på uteserveringen.
– Men kjøkkenet er bare en del av en helhet. Vi ser på dette som en satsning som handler om å dra opp hele Sandvika som reisemål! At vår satsning sammenfaller med den nye promenaden og gjestebryggen, gjør at hele byen har fått et kraftig løft. Vi merker allerede økende besøk fra folk som aldri har vært i Sandvika før. Folk spør og graver, og vi svarer så godt vi kan. Vi har faktisk vært inne på tanken om å kalle oss et uoffisielt turistbyrå!

God mat

IN magasinets matglade skribent kan melde om strålende mat, skyhøyst servicenivå, og en vinliste med påfallende lave priser. Sandvika trenger dette stedet. Alle norske småbyer trenger et sted som skaper tilhørighet og identitet. Som ihuga båtmann er det også utrolig morsomt at Sandvika har blitt åpnet opp mot sjøen, og satser på turisme og båtfolk. Og «snart» er motorveibroen over E18 historie!

Fakta Sandvika Folkebad

Tekst & foto: Stein O. Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook