Hjem » Reiser & opplevelser »  Jensemann tar øl på alvor

Jensemann tar øl på alvor

Kragerøs mest genuine pub tar øl på alvor og er en sikker garantist for en hyggelig utelivsopplevelse.

Jensmann og kona finner du ved bybrua i Kragerø.

Om du er ølhund med sans for fotball, fatøl og god stemning, skal du ta turen til Jensemann ved bybrua. Jensmann har har også quiz hver torsdag og Cato hos Jensemann anbefaler alle å ta turen innom og delta. 

Bærekraft

Jensemann er også muligens landets eneste pub med egne bærekraftsmål. Medeier Cato forteller at de har en proaktiv holdning til disse målene, og at disse i korte trekk handler om at de ansatte er i stand til å bære gjester omtrent så langt dette er påkrevd. Jensemann er en klassisk stampub der betjeningen bak spakene er på fornavn med gjestene. At Jensemann har gjort et eller annet riktig er hevet over enhver tvil. I en by som på vinteren ikke alltid syder av liv er det alltid liv på Jensemann.
– Jeg ser det som vårt oppdrag og holde liv i byen på vinterstid, sier Cato med et smil. 
– Her er det alltid god stemning og nå når julen står for døren kan vi foruten de vanlige 60 sortene også friste med et svært respektabelt utvalg med juleøl.

Prøvesmaking

Når Cato inviterte til prøvesmaking av 5 utvalgte juleøl stilte IN magasinets utsendte opp, sporty som han er. At prøvesmakingen ble foretatt i stekende novembersol med chillinøtter som eneste tilbehør la slett ingen demper på stemningen.

Prøvesmaking av årets juleøl

 1. Ringnes julebokk
  Ringnes Julebokk er en såkalt doppelbock med en dyp rødsvart farge. Aromaen er kompleks og vinøs med noter av ristet malt, kaffe, krydder, og tørket frukt. Ølet er kraftig med en kompleks smak med mye maltsødme som balanseres godt mot en merkbar bitterhet. Egner seg til de tyngre juledessertene, sjokolade, sigarer og som avec til kaffe.
 2. Berentsen Jule Avec
  Panelet var enig om denne var svært smakfull og velbalansert. Tenker at denne muligens passer bedre til skarpe oster enn til julemat. En smaksbombe var det uansett! Her er det tydelige hint av kaffe, sjokolade og karamell. Kommer antakelig til sin rett som tilbehør til desserter eller som avec med en bolle marsipankuler ved siden av. 
 3. Jacobsen Golden Naked Christmas Ale
  Testens mørkeste? Mulig jeg kunne kokt ned dette danske ølet og brukt den til å tjære hytteveggen? Tross sitt engelske navn kunne dette utmerket godt være norsk. Ved første slurk fikk jeg assosiasjoner til min farmors sviskekompott! Uansett, denne var veldig fruktig, frisk og «Julete» med markert smak av malt, kanel og sitron.
 4. Belgian Strong Ale fra Nøgne Ø
  Med 13.5% alkoholstyrke var dette dagens kraftigste. Muligens juleølens svar på Laphroaig Whisky med markert røyksmak med hint av brent torv og tjærepapp. Dette er definitivt ikke noe øl for nybegynnere! Denne skal nippes til. Tenker at den kan være aldeles utmerket til en stille stund foran peisen når unger og svigermødre er sendt til sengs. Ser for meg sigar og konfekt.
 5. Lindheim Ølkompani – 200 days of juleøl
  Denne røveren har ligget og kost seg på brandyfat i 200 døgn og panelet var enige om at de kunne smake hint av Eik. Velbalansert, fyldig og smakfull med sjokolade, vanilje, kaffe, og kirsbær?

Konas Cocktailbar

I sidebygningen til Jensemann holder Kona til. Kona bør være et obligatorisk reisemål etter julebordet. 
Her kan du kose deg med aldeles strålende cocktails, og nyte disse i en deilig stressfri atmosfære med herlig utsikt over blindtarmen og bybrua.
At jeg har en stor forkjærlighet for gode cocktails, er ikke til å stikke under en barkrakk. Jeg simpelthen elsker å henge hos Kona med en lekker drink i hånda, og nyte utsikten over brygge og blindtarm. Også er det selvsagt dette med å få en drink laget av en dyktig bartender. Bartenders Choice Awards kårer hvert år landets beste cocktailbar. På høy tid at de besøker Kona.
Dette stedet holder høy klasse!

Tekst & foto: Stein O. Kaasa