Hjem » Asker&Bærum »  Funklende høst hos Thune i Stortingsgaten

Funklende høst hos Thune i Stortingsgaten

– De siste årene har smykker blitt en stadig viktigere del av motebildet. Nå handler det ikke bare om en klesgarderobe. For mange er det like viktig med en egen «smykkegarderobe».

Thunes Flagship store er totalt nyrenovert og utstyrt med en delikat fargepalett; et utrykk og design som etter hvert også vil bli innført i Thunes øvrige butikker.

Ordene tilhører Costume-redaktør Kine B. Hartz, som var konferansier under høstens kombinerte smykke- og motevisning hos Thune tidligere i høst – en begivenhet som markerte nyåpningen av Thunes Flagship store i Stortingsgaten. Modellene som elegant beveget seg rundt i lokalet denne septemberkvelden fremsto som levende bevis på hvor vellykket trenden er. I flere omganger fikk vi se hvordan smykker og klokker virkelig kan løfte et antrekk. Fra diskré og finstemte anheng og ørepynt, til mer kraftige statement pieces. Stylingen bar også bud om man med fordel kan bruke flere ringer, armbånd og kjeder samtidig. Smykker er dessuten ikke lenger bare forbeholdt kvinner. Menn har i mange år måttet holde seg til klokker og maskuline armbånd, men takket være trendsettere som artisten Harry Styles er det ingen som lenger løfter et øyebryn om menn nå ifører seg et perlekjede. Det ser kort og godt bra ut. Det gjør også selve butikken. Totalt nyrenovert og utstyrt med en delikat fargepalett; et utrykk og design som etter hvert også vil bli innført i Thunes øvrige butikker. Hovedbutikken i Stortingsgaten er i tillegg utvidet med en hel etasje; den øverste dedikert til anerkjente urmerker. Nede har smykkekolleksjonen fått enda bedre plass.

Hos Thune skal det være kvalitet i alle ledd. I vareutvalg, lokaler, hos betjening og i håndverk. | Under nyåpningen av Thunes Flagship store ble det arrangert en kombinert smykke- og motevisning.

Tradisjonsrik historie

Selv om forretningen er nyrenovert sitter likevel historien i veggene. I år feirer Thune 165 år i bransjen. Historien startet i 1857, da 26 år gamle Nilius Martinius Thune overtok lokalene til gullsmed Brinck i Kirkegaten 10. Den unge mannen var dyktig, og bare fire år senere kjøpte han hjørnegården på Egertorget. Området var den gang en del av Oslos utkant og grepet ble betraktet som høyst vågalt. Det viste seg imidlertid å være et godt strategisk valg. Det var der byens sentrum en dag ville ligge. Lenge holdt Thune til på samme sted, men i 2015 flyttet de hovedbutikken til Stortingsgaten. I et nytt og moderne lokale kunne Thune utvide sortimentet ytterligere. I dag, syv år senere, er forretningen en av Nordens største smykke- og klokkebutikker. 

Hovedbutikken i Stortingsgaten er utvidet med en hel etasje; dedikert til anerkjente urmerker.

Unikt vareutvalg - unik service

Totalt rommer Thune nå 15 ulike butikker og er med det en av landets ledende aktører innen gullsmed- og urmakerbransjen. De er store, men servicen oppleves likevel som nær og personlig. Gjennom årene har Thune derfor opparbeidet seg en fornøyd kundekrets. Jeg er selv en del av den. Det var hos Thune jeg kjøpte mine første ordentlige smykker for egne penger. Som fattig student hadde noen høyst uventede kroner fra en gammel grandtante havnet på kontoen min. Det fornuftige hadde selvsagt vært å bruke dem på mat og husleie, men jeg hadde lenge ønsket meg en diskré diamantring og tilhørende ørepynt – og hos Thune var det samtidig diamantdager med gode priser. Det ble diamanter. Ringen fant jeg med én gang, men ørepynten var jeg mer usikker på. Etter å ha «tegnet og forklart» ble det etter hvert åpenbart at det jeg hadde sett for meg ikke fantes. Heller ikke det var noe problem. Thunes dyktige gullsmed konstruerte dem for meg. Resultatet ble perfekt. I dag, mer enn tyve år senere, er øredobbene fortsatt blant mine favoritter. Ringen bærer jeg daglig.

Klassisk og trendy

Nylig nøt jeg også godt av Thunes innbytteordning for gull. Såkalte hoops har vært en del av smykkeinventaret mitt så lenge jeg kan huske. Men, som sikkert flere har erfart hender det av og til at man mister ting. Plutselig hadde jeg flere øreringer i ulike størrelser uten partner i smykkeskrinet mitt. Jeg leverte dem til Thune og byttet dem inn i et par flunkende nye øreringer. Mot et lite mellomlegg kunne jeg dessuten velge et par som var både større og tykkere enn det jeg i utgangspunktet kunne ta meg råd til. At en slik bytteordning i tillegg er miljøvennlig er en ekstra bonus. Da jeg foretok dette byttet gjorde Thunes vennlige betjening meg oppmerksom på at jeg fritt kunne velge fra butikkens vareutvalg. Det var ikke sånn at gult gull kun måtte byttes i samme edle metall. Selv om jeg til slutt endte opp med å gjøre nettopp det tok jeg meg likevel god tid til å se. Fristelsene er nær sagt uendelige. Fra klassiske smykker med royalt uttrykk (og ja, Slottet er kunde) til friske og mer trendy kolleksjoner. Ekte vare alt sammen, men også til priser de fleste kan leve med. Det samme gjelder Thunes utvalg av klokker. De kan skilte med ur fra giganter som Omega, Breitling og Chopard, men anbefaler like gjerne mer affordable luxury fra produsenter som Tissot. Kvaliteten er det likevel ingenting å si på. Og kvalitet er et nøkkelord. For det er kvalitet Thune først og fremst handler om. I alle ledd. I vareutvalg, lokaler, hos betjening og i håndverk. En mer verdig jubilant skal man lete lenge etter.

Fakta Thune

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Thune & IN magasinet
 

Følg IN magasinet på Facebook