Hjem » Kultur & underholdning »  TV-aksjonen: «Barn, ikke brud»: Årets programledere!

TV-aksjonen: «Barn, ikke brud»: Årets programledere!

Christian Strand, Anne Rimmen og Robert Stoltenberg er programledere for TV-aksjonen 2021. Sendinga går på NRK1 og i NRK TV søndag 24. oktober.

TV-aksjonen i år går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Under aksjonsnavnet «Barn, ikke brud» ønsker Plan å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap.
– Jeg trengte null betenkningstid for å si ja til å være programleder for TV-aksjonen. Årets tema er utrolig vondt og viktig, sier Anne Rimmen.
Rimmen er tilbake i NRK for å være med på TV-aksjonen, som er regna som verdens største innsamlingsaksjon. Nettopp at så mange er med på TV-aksjonen, gjør Robert Stoltenberg ærbødig:
– Det er rystende å høre om hva unge jenter utsettes for. Plans arbeid for å hjelpe disse jentene og skape varig endring i lokalsamfunn, er uhyre viktig. Jeg håper av hele mitt hjerte at folk gir så det monner, sier Stoltenberg.
Tredjemann er Christian Strand.
– Fattigdommen er ekstrem, og foreldrene er virkelig pressa til det ytterste. Det er ikke så overraskende at barneekteskap oppleves som en utvei for noen av dem, sier Strand.

«Barn, ikke brud»

Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Får jenter muligheten til å gå på skole, bestemme over sin egen kropp og bli lytta til i samfunnet, vil det føre til mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet. Med inntektene fra årets TV-aksjon skal Plan styrke, beskytte og utdanne jenter for å unngå at de blir gift som barn. Dette er spesielt viktig i ei tid hvor koronakrisa har svekka jenters rettigheter ytterligere. Prosjektene vil være i de landene hvor barneekteskap er mest utbredt: I Bangladesh, Nepal, Niger, Malawi og Mali. 

Årets viktigste søndagstur

I fjor ble TV-aksjonen heldigital. Aksjonsleder Vibecke Østby krysser fingrene for at det ikke blir slik i år.
– Vi merker at mange har savnet å gå årets viktigste søndagstur. Nå håper vi at vi endelig kan møtes igjen, sier Østby.
Hun har jobba med alle fylkesaksjonslederne og frivillige over hele landet i mange måneder allerede.
– Kampen mot barneekteskap engasjerer bredt i hele Norge, og det er rørende at så mange tar kontakt for å bli med på dugnaden. Vi gleder oss til en høst med masse aktiviteter, engasjement og synlighet for en utrolig viktig sak, avslutter Østby.

Vil du bli bøssebærer?

  • Sjekk ut Blimed.no
  • Tradisjonelt er det rundt 100.000 bøssebærere som går dør til dør for TV-aksjonen. Det gjør at TV-aksjonen regnes som verdens største innsamlingsaksjon.

Kilde: NRK | Foto: Benjamin A. Ward/NRK

Følg IN magasinet på Facebook