Hjem » Kultur & underholdning »  «The Mute» til Operaen i 2020

«The Mute» til Operaen i 2020

The Mute med Stavanger Symfoniorkester, Janove Ottesen og Christian Eriksen åpner Heddadagene 2020 på Den Norske Opera & Ballett sin hovedscene søndag 7. juni.

The Mute gjester Operaen i Oslo 7. juni 2020. Foto: Arne Bru Haug, Moxey

«Imponerende, originalt og rørende» skrev Aftenbladets anmelder om The Mute. «Stor originalitet og godt spill» skrev juryen i sin begrunnelse for hvorfor The Mute vant Heddaprisen for Årets forestilling. Nå får også publikum i Oslo muligheten til å se forestillingen. The Mute skal gjeste hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett i Oslo søndag 7. juni 2020 kl. 20.00 i anledning Heddadagene 2020. I juni mottok The Mute Heddaprisen for Årets forestilling og for Beste scenografi/kostymedesign. 
– At eventyret med The Mute fortsetter på denne måten er helt utrolig stas! Ikke bare at Heddadagene gjerne vil ha forestillingen i sitt program for 2020, men at vi nå skal fremføre The Mute med originalbesetningen i selveste Operaen er prikken over i-en, sier Christian Eriksen og Janove Ottesen.
– Vi er veldig begeistra for at Heddaprisvinnaren The Mute kjem til Heddadagene 2020, sier leder for Heddakomitéen Solrun Toft Iversen.

Janove Ottesen ved klaveret. Foto: Arne Bru Haug, Moxey.

Om The Mute

I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester Christian Eriksen og Janove Ottesen til et unikt samarbeid. De ble utfordret til å skrive en symfonisk stumforestilling. Fredag 29. mars 2019 var det premiere på The Mute i Stavanger konserthus. Forestillingen solgte syv fulle hus og 7000 publikummere sikret seg billetter. 
Christian Eriksen er manusforfatteren bak The Mute. Han spiller den mannlige hovedrollen og er, sammen med Arne Nøst, også regissør i prosjektet. Christian har i flere år utviklet, skrevet og spilt i en rekke teaterforestillinger, men dette er hans første forestilling uten bruk av ord og med fullt symfoniorkester.

Stavanger Symfoniorkester fremfører musikken i The Mute. Foto: Minna Anneli Suojoki

Janove Ottesen er komponisten bak The Mute. Dette er hans første symfoniske storverk og i sjanger ganske langt fra hans opprinnelse i rockebandet Kaizers Orchestra hvor han er komponist, tekstforfatter og frontmann. 
Heddadagene er en scenekunstfestival som samler et bredt spekter av scenekunst fra hele landet til en uke med forestillinger og andre arrangement i Oslo. Sammen med nominasjonene til Heddaprisen viser Heddadagene et tverrsnitt av bredden og mangfoldet som finnes i norsk scenekunst.
Du kan kjøpe billetter på operaen.no nå.

Tekst: IN magasinet | Foto: Arne Bru Haug, Moxey & Minna Anneli Suojoki
 

Følg IN magasinet på Facebook